Inkopen nieuwe collectie zomer 2020

In juli gaat het inkoopseizoen voor de zomercollectie van 2020 weer van start. Mariëlle en ik beginnen dan altijd met het maken van een budget. Allereerst vragen wij ons af: hebben we vorig seizoen genoeg kleding gehad of was het te weinig of misschien teveel? Daar berekenen we het nieuwe budget voor het seizoen op. Vervolgens bekijken we het per merk of het goed, matig of zelfs is verkocht. Als een merk al een aantal seizoenen niet meer goed verkocht wordt stoppen we ermee. Daarna bekijken we of we met de huidige merken gaan uitbreiden of dat er plek is voor een nieuw merk. Verder houden we in de gaten welke maten het meest verkocht worden en spelen hierop in tijdens de inkoop.

De modefabriek is elk jaar in juli in Amsterdam. Dit is de beurs waar de meeste merken staan. Hier kijken we naar de trends en kleuren die het komend seizoen helemaal hot zijn en zien we welke merken er misschien nog interessant voor onze winkel zouden kunnen zijn.

Dan gaat de grote puzzel beginnen. Voor elk merk hebben we een bepaald budget ingecalculeerd, maar het kan zijn dat de collectie van een merk niet zo sterk blijkt dat seizoen. In dat geval gaan we wat schuiven met het budget naar een ander merk dat er dat seizoen helemaal uitspringt.

Per merk kijken we welke kleuren, kwaliteit en modellen goed bij onze klant passen. Hebben we voldoende shirts met een v-hals en ronde hals, skinny broeken en baggy broeken, hoge en wat lagere broeken? Kunnen we voldoende mixen en matchen met de merken, want dat doen we graag!

We hebben 5 merken die broeken verkopen in de winkel. Deze kopen we als een van de laatste merken in want dan kunnen we kijken of de kleuren en styles bij de rest van de ingekochte collectie passen. Daarna zoeken we de sneakers en boots erbij en dan zijn wij er klaar voor om jullie als klant weer met een super gave set de deur uit te laten gaan!

Oke, het komt pas ruim een half jaar later binnen en moet nog ingeboekt, geprijsd en uitgepakt worden.....

 

 

Inkoop1

Deel via:

Terug naar overzicht